Треска в петък вечер, ретро бал на езикова гимназия
retrobalЗа поредна година дванадесетокласниците от ГПЧЕ „Васил Карагьозов” организираха едно от най-чаканите и забавни събития през годината – ретробала, информира специалният ни пратеник Маринела Шевкенова. Този път събитието бе малко по-необикновено. И това, което го различаваше от другите бе, че всичко в него - от костюмите до грима и прическите, са били модерни няколко десетилетия назад във времето.
Дни преди 9 декември всички трескаво ровеха из старите гардероби на майки и баби, като преоткриваха значението на думата мода с полите с висока талия, лъскавите перли и накъдрени коси. При момчетата пък, водещи бяха тирантите и шапките, а един младеж впечатли с много изискан и старомоден фрак. Организаторите от 12 „б” клас се справиха отлично както с програмата, така и с музиката, която бе наистина ретро. Водещи на програмата бяха артистичните и усмихнати Мария Панайотова и Стефани Димитрова, също от 12 „б”.
На бала не му липсваха нито придворни дами, нито крал и кралица. Надпреварата за „престола” включваше множество кръгове и изпитания, докато накрая за кралица бе провъзгласена красивата деветокласничка от ГПЧЕ Миглена Стоева и нейният не по-малко чаровен крал – Иван Мирчев от 12 клас в МГ. Специален гост на бала беше и бившата възпитаничката на ГПЧЕ и заместник-кмет на Ямбол от седмица Красимира Петрова. Тези, които пропуснаха събитието, могат само да съжаляват и нетърпеливо да чакат бала догодина, на който отново организатори ще бъдат бъдещите 12 б клас на ГПЧЕ.
Email Drucken Twitter Facebook google\