Езиковата с успехи на няколко фронта
gpche-standartДеветокласничката Теодора Доненчева спечели безапелационно първо място на XIX-я Национален математически турнир „Иван Салабашев”, организиран от Съюза на математиците в България – Ямбол и образователния инспекторат.
Теодора има и друг повод за гордост – отново първо място в математическия турнир „Черноризец Храбър”. В същия конкурс Радослав Кабаков от V клас на ГПЧЕ зае четвърто място.  Симона Караманолова от X клас, освен че е една от спортните надежди на България в леката атлетика и влезе в класацията „Успелите деца на България”, получи и първа награда за отличното си представяне в конкурса за стихотворение и есе на тема „Любовта не е привилегия. Всеки е достоен за нея!”. В това състезание друга ученичка от гимназията Марияна Иванова от ГПЧЕ получи поощрителна награда. Дванадесетокласничката Анна Желязкова  пребори сериозната конкуренция  на над 100 френскоговорящи от цялата страна и ще се яви на третия и последен кръг на националното състезание  за превод на новела. Преводът от френски на български език обхваща текстове на съвременни френски автори и е организиран от Френския културен институт в България.  Седмокласничката Джени Пенчева получи диплом за отличното представяне в Националния конкурс за ученическо творчество на тема „Приносът на българския народ за победата над хитлерофашизма във Втората световна война”. Отличието е от Съюза на ветераните от войните.
Успехите на учениците съвсем не са изненада за преподавателите им, а са поредното доказателство за високия професионализъм на педагозите в училището и добрата работа в клас.

Email Drucken Twitter Facebook google\