Настояще

uchilishte-s-badeshte


ГИМНАЗИЯТА ПРЕД СВОЯ 130-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

 

През учебната 2011/2012 година в гимназията се обучават 489 ученици в 20 паралелки. От 5 години гимназията реализира прием в V клас и в момента учениците V-VІІ клас са  132. Като профилирано езиково училище,  гимназията гарантира на своите ученици качествено чуждоезиково и общообразователно обучение,  профилирана  подготовка по 2 чужди езика, въвеждане на втори чужд език от V клас;по избор на учениците от ІХ до ХІІ клас – трети чужд език; Информационни технологии/ Български език и литература като трети профилиращ предмет; часове по ЗИП в ХІІ клас, по избор на учениците, за кандидатстудентска подготовка.

В чуждоезиковата област предлагаме обучение по Английски език, Немски език, Френски език, Руски език, а от новата учебна година – Испански език. Гимназията е член на Асоциацията на Кеймридж Училищата в България (АКУБ), изпитен център за Сертификатите Кеймбридж. Повече от 20 години работим в сътрудничество с „Корпус на мира” на САЩ, Гьоте институт, Френски културно-информационен център за осигуряване на преподаватели по английски, немски и френски езици. От началота на учебната 2012/2013 година в гимназията ще работи преподавател по английски език по договор с Фондация „Фулбрайт”.

В технологичен профил: Туризъм се обучават 90 ученици, които освен два чужди езика получават профилирана подготовка по Основи на пазарната икономика, Маркетинг и реклама в туризма, Счетоводство на фирмата, Законодателство в туризма, Основи на туризма, Културен туризъм и др.

Учениците имат възможност да открият и усъвършенстват своите дарба и талант, хоби или бъдеща професия чрез формите за извънкласните и извънучилищни дейности:

 • СИП по Английски, Немски, Френски, Руски, Испански езици; БЕЛ, Математика, Информационни технологии и др.;
 • Ученическа телевизия, ученически телевизионни предавания „Тетрадка по всичко” и „Даскалото”;
 • Училище за творци;
 • Театрално студио „Феникс”; Театрално студио на френски език;
 • Спортни клубове по: Баскетбол, Волейбол, Тенис на маса, Футбол, Плуване, Хандбал, Лека атлетика и др.
 • Участие в проекти по програма „Коменски”, Трансгранично сътрудничество, Национални програми. Партньорство с училища в Париж, Ливорно-Италия, Лондон, Търгу Жиу – Румъния, Одрин – Турция и др.

Училището разполага с най-новата и модерна материално-техническа база: нови учебни корпуси, 3 кабинета по Информатика и ИТ, 2 мултимедийни зали, богата библиотека с българска и чужда художествена и специализирана литература, интернет читалня, кабинети по физика, химия, биология, арт кабинет, и др.

Спортен комплекс със многофункционална спортна зала, 2 басейна – за големи и малки ученици, фитнес зала; открита спортна площадка с игрища за баскетбол, футбол, тенис и др.

Единственият в Ямболска област функциониращ ученически стоматологичен кабинет, медицински кабинет; книжарница и ксерокс, ученически стол.

Екипът на гимназията включва 36 учители и педагогически съветник, 14 човека непедагогически персонал.

 

УЧИЛИЩЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛИ!   ДОБРЕ ДОШЛИ В ОТБОРА!

 
Спортни успехи

Заслуженият успех...
Гимназията се гордее с немалко спортни успехи на общинско и национално ниво.

Баскетбол

 • 1994 – Първи сребърни медали в историята на гимназията в Национални ученически игри (момчета – 8 клас). С участието на Димитър Ангелов,Калин Фотев, Мирослав Кафеджиев и др.
 • 1995 – бронзови медали на Национални ученически игри
 • 1998 – IV място на финалите на Национални ученически игри в Бургас.
 • 2002 – IV място на финалите в Разград.
 • 2004 – 2008 – ежегодно участие във финалите на Републиканското първенство.
 • 2003 – Златна година за гимназията! Златни медали на Републиканското първенство за юноши в Стара Загора.
 • 2009 – Бронзови медали на Републиканското първенство в Търговище.
 • 2011 - Първо място, златни медали, на финалите на ученическите игри по лека атлетика, девойки 8-10 клас. 


В историята на гимназията отборът по баскетбол, момчета, е 10-кратен общински и областен първенец. Традиционно, по случай празника на училището всяка година се организират баскетболни срещи с отбори на езиковите гимназии в Сливен, Стара Загора и Бургас.

 

Лека атлетика
Още от отначалото са водени от Иван Ангелов и Ценка Щилянова.
Участия на Национални ученически игри в Плевен(V място) и Пловдив(IV място)
2006 – Сребърни медали на Републиканското първенство в София.

2011 г. - Златни медали на национални ученически игри по лека атлетика, девойки - преподавател Димитър Чамов.

 
Спорт
В ГПЧЕ "Васил Карагьозов" спортът винаги е бил на много високо ниво. Училището разполага с една от най-добрите спортни бази в града. Плувният басейн на гимназията е първото по рода си училищно съоръжение в града. Учениците разполагат с неограничен достъп до него по време на занятията по физическо възпитание и извън учебно време. Спортната зала на гимназията разполага с всякакъв вид спортна екипировка, което дава възможността да се практикува всеки интересен за учениците спорт - баскетбол, волейбол, футбол, бадминтон, хандбал.
По време на лятната ваканция през 2009 година, залата на физкултурния салон беше ремонтирана и пребоядисана. В това начинание главни участници бяха учениците – спортисти, а инициатор беше учителят по физическо възпитание Иван Ангелов.
През 2007 година ГПЧЕ "Васил Карагьозов" обогати спортната си база с фитнес зала. Това даде на учениците още една възможност да развиват спортната си култура и възможности.